Klik hier voor een impressie van onze 5e Loop tegen Kanker.

Laatste Nieuws
  • vrijdag 15 september 2017 Zondag 8 oktober zal de 7e editie van Lopen Tegen Kanker van start gaan. Het bestuur heeft besloten dat de 7e editie voorlopig de laatste editie zal zijn die door hen georganiseerd gaat worden. De afgelopen twee jaar is het bestuur bezig actief geweest om mensen te benaderen die de organisatie van de loop konden overnemen en/of het bestuur konden aanvullen, maar helaas is dit niet gelukt. De stichting blijft wel bestaan en in 2018 gaat het bestuur zich beramen over mogelijke nieuwe activiteiten. Mocht u zich serieus geroepen voelen om voortrekker te worden van de Loop zodat deze ook in 2018 op de agenda staat, meldt u zich dan persoonlijk bij een van de leden van het bestuur of via info@lopentegenkanker.nl. Lees meer
  • zaterdag 29 april 2017 U kunt zich weer inschrijven voor de 7e Loop Tegen Kanker op zondag 8 oktober 2017. Lees meer
  • donderdag 22 september 2016 Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed. Stichting Haarwensen geeft kinderen keuze een grote collectie pruiken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan kosten verbonden zijn. De pruiken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan Haarwensen geschonken. Om een pruik voor meisjes te kunnen maken moet het haar tenminste 30 cm lang zijn. Lees meer
  • zaterdag 2 april 2016 Schrijf nu in voor de 6e Loop Tegen Kanker. Op zondag 9 oktober vindt alweer de 6e Loop tegen Kanker plaats en zijn we inmiddels een begrip in de regio! Bent u er dit jaar ook bij? Lees meer
Meer nieuws
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief:
Design by Ron Driessen
Nog nooit zo gelachen....

Vanuit ons wensen fonds hebben we op 7 maart een wens vervult voor een 31 jarige terminale jonge vrouw. Deze vrouw haar levensverwachting is nog erg kort en haar tijd die haar nog rest wil ze nog het maximale uit haar leven halen. Echter haar fysieke gestel gaat snel achteruit. Toen de aanvraag van haar vriendin binnen kwam hebben we geen minuut geaarzeld en in kaart gebracht wat ze graag nog zou willen. Haar antwoord was kort en krachtig: als het maar leuk is en waar ik bij kan lachen, samen met mijn man, ouders, broer, zus en aanhang.
 
Op zoek dus naar een leuke ontspannende avond waar veel gelachen in wordt.
Dus rondje theaters rond gebeld en Theater de Meerse had op korte termijn en plek en een komische Klucht op het programma staan. Theater de Meerse bood aan om kosteloos de bijbehorende hapjes en de drankjes te verzorgen en de hele avond een gastvrouw tot de beschikking te stellen. Na afloop een meet en greet met de cast. Wij hopen dat door het meemaken van deze voorstelling we een beetje licht in deze onzeker tijden hebben kunnen verzorgen en dat ze even een “zorgeloze”avond hebben mogen beleven.
 
Wij bedanken Theater De Meerse voor hun medewerking!
Soldaat van Oranje


Vrijdag 8 februari jl. hebben we vanuit ons wensen fonds weer een wens in vervulling kunnen brengen. Jonneke is helaas ongeneeslijk ziek en wilde graag nog met haar gezin een leuke avond doorbrengen. Na eerst thuis te zijn opgehaald door een luxe Limo bus van Taxi Brouwer uit Noordwijk, vervolgde zich de weg naar de Theaterhangaar te Valkenburg. Na een uitgebreid diner, volgde de voorstelling, waar de beste plekken waren geregeld. Getuigend een kaartje naar onze stichting, is er enorm genoten!

Dank gaat uit naar de organisatie van Soldaat van Oranje en Taxi Brouwer uit Noordwijk.


Hein & Desiree

Dankzij het Wensenfonds van de Stichting Lopen Tegen Kanker is er aan Hein & Desiree van Es een relax weekend aangeboden. Hein & Desiree, die vorig jaar hun zoontje Andy aan kanker hebben verloren, hebben zich ruimschoots ingezet om geld op te halen voor de stichting VONK, welke zich richt op onderzoek naar kinderkanker. Om nu ook wat tijd voor zich zelf te hebben en lekker te kunnen ontspannen, hebben 4 vriendinnen samen met ons geregeld dat Hein & Desiree lekker zijn gaan eten bij Las Palmas van Herman den Blijker en daarna konden overnachten in een Superior Room op het SS Rotterdam.
Wendy


Bij Wendy Smit werd op 29 maart 2011 kanker geconstateerd. Ze was toen 4 en kreeg pijn in haar benen. Deze pijn bleek niet van het zwemmen te komen. Wendy had acute leukemie, een vorm van bloedkanker, waarbij het beenmerg onvoldoende goede witte bloedcellen aanmaakt. Hierdoor neemt de weerstand af en kwaadaardige leukemie cellen kunnen de plaats innemen van normale bloedcellen. Zij, haar broer en haar ouders stapten in een 'trein', die tot op de dag van vandaag nog doordendert. Wendy heeft wel 70 chemokuren ondergaan, kreeg nier- en darmcomplicaties en werd bestraald op haar middenrif. In september 2011 kreeg ze een stamcel transplantatie. Ze lag een maand in een plastic tent in een quarantainekamer. Op 12 oktober, haar moeders verjaardag, ging de tent weer open. Het was het mooiste cadeau dat moeder Bianca  zich toen kon wensen! Omdat ze nul afweer had liep Wendy nog maanden met een mondkapje en kon ze eind februari haar leven weer gaan oppakken. Gelukkig deden de stamcellen (van een anonieme donor) wat ze moesten doen en is Wendy weer bijna de oude.  Nu wordt ze nog iedere maand gecontroleerd. Het blijft spannend, maar het gaat goed.  Wendy is een held, een meisje dat blijft stralen. Vlinders zijn haar lievelingsdieren. Daarom had ze haar quarantaine tent helemaal behangen met vlinders. Van vrienden had ze gehoord dat in Dierenpark Emmen de mooiste vlinders vliegen. Haar wens was daar eens naartoe te gaan. “Een Wens Dichtbij” heeft er voor gezorgd dat zij op 5 augustus naar Emmen vertrokken met het hele gezin. Uiteraard werd de dag afgesloten met een Happy Meal bij McDonalds. Het was een fantastische dag voor haar en voor de hele familie. Wendy pakt het leven weer op. Met een klein rugzakje gaat ze straks naar groep 3 van de Waaier. Haar ouders hebben een zware tijd gehad en eigenlijk is dat nog zo. Wendy's ziekte, de overname van bakkerij Akerboom, verhuizing naar Warmond en wat al niet meer. Tijd voor jezelf is er dan eigenlijk niet. Margriet de Groot van Sauna Warmond hoorde haar verhaal van ons en aarzelde geen moment. Zij schreef een cheque uit voor een volledig verzorgde dag in haar prachtige sauna. Een geweldig gebaar, dat nog maar eens aantoont dat onze stichting meer is dan een bestuur en een loop-event. Precies een jaar na de spannende transplantatie wordt het voor David en Bianca tijd voor ontspanning en voor elkaar. Top dat we dit samen mogelijk mochten maken!