Klik hier voor een impressie van onze 5e Loop tegen Kanker.

Laatste Nieuws
  • vrijdag 15 september 2017 Zondag 8 oktober zal de 7e editie van Lopen Tegen Kanker van start gaan. Het bestuur heeft besloten dat de 7e editie voorlopig de laatste editie zal zijn die door hen georganiseerd gaat worden. De afgelopen twee jaar is het bestuur bezig actief geweest om mensen te benaderen die de organisatie van de loop konden overnemen en/of het bestuur konden aanvullen, maar helaas is dit niet gelukt. De stichting blijft wel bestaan en in 2018 gaat het bestuur zich beramen over mogelijke nieuwe activiteiten. Mocht u zich serieus geroepen voelen om voortrekker te worden van de Loop zodat deze ook in 2018 op de agenda staat, meldt u zich dan persoonlijk bij een van de leden van het bestuur of via info@lopentegenkanker.nl. Lees meer
  • zaterdag 29 april 2017 U kunt zich weer inschrijven voor de 7e Loop Tegen Kanker op zondag 8 oktober 2017. Lees meer
  • donderdag 22 september 2016 Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed. Stichting Haarwensen geeft kinderen keuze een grote collectie pruiken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan kosten verbonden zijn. De pruiken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan Haarwensen geschonken. Om een pruik voor meisjes te kunnen maken moet het haar tenminste 30 cm lang zijn. Lees meer
  • zaterdag 2 april 2016 Schrijf nu in voor de 6e Loop Tegen Kanker. Op zondag 9 oktober vindt alweer de 6e Loop tegen Kanker plaats en zijn we inmiddels een begrip in de regio! Bent u er dit jaar ook bij? Lees meer
Meer nieuws
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief:
Design by Ron Driessen

Laatste nieuws

Laatste editie van de Loop Tegen Kanker?

15.09.2017

Stichting Lopen tegen Kanker gaat zich beramen op nieuwe activiteiten.

Zondag 8 oktober zal de 7e editie van Lopen Tegen Kanker van start gaan. Het bestuur heeft besloten dat de 7e editie voorlopig de laatste editie zal zijn die door hen georganiseerd gaat worden. De afgelopen twee jaar is het bestuur bezig actief geweest om mensen te benaderen die de organisatie van de loop konden overnemen en/of het bestuur konden aanvullen, maar helaas is dit niet gelukt. De stichting blij ft wel bestaan en in 2018 gaat het bestuur zich beramen over mogelijke nieuwe activiteiten.

De stichting Lopen tegen Kanker, die in 2010 in het leven is geroepen, is ontstaan uit de persoonlijke ervaringen van de bestuursleden van de stichting. Kanker speelt bij heel veel mensen een grote rol in hun leven. Er wordt veel geld besteed aan kankeronderzoek en dat is zeker noodzakelijk. De stichting is echter van mening dat mensen met kanker en hun naasten ook behoefte hebben aan ontspanning en verlichting van het leed wat zij op dat moment ervaren. LTK heeft dan ook een bewuste keuze gemaakt om regionale doelen te steunen die de omstandigheden van de kankerpatiënt en diens omgeving verzachten. Afgelopen jaren waren dit bijvoorbeeld de inloophuizen, maar veelal kwamen er ook doelen voorbij waar er een persoonlijk verhaal de bindende factor was.

Neem nu het bijzondere verhaal van Monique de Wit uit Warmond (deelneemster aan de loop van het 1ste uur). Haar man overleed aan de gevolgen van kanker waardoor zij er alleen voor kwam te staan met 2 kleine kinderen. Dit is een van de redenen waarom zij coördinator van stichting Jonge Weduwe van de regio Zuid -Holland is geworden. De Jonge Weduwe steunt ouders met minderjarige kinderen, na het verlies van hun partner. Dit jaar is deze organisatie een van onze doelen.

Hoofddoel Wensenfonds

Ieder jaar ondersteunt de stichting regionale doelen. in 2017 is het hoofddoel ons eigen Lopen tegen Kanker wensenfonds. Vanuit dit wensenfonds worden er kleine wensen vervuld voor mensen die (zelf) getroffen zijn door kanker. De komende jaren wil de stichting het wensenfonds beter profileren in de regio, waardoor ze beter zichtbaar zijn en dus meer wensen kunnen vervullen.

Verhalen

De stichting heeft zich de afgelopen jaren weten te onderscheiden van overige evenementen door de persoonlijke verhalen, stil te staan voor wie we het doen en het regionale karakter. Het gevoel van saamhorigheid maakt Lopen tegen Kanker een uniek evenement. Het bestuur hoopt dat ook de aankomende editie weer door vele mensen bezocht gaat worden.

Terug naar overzicht