Klik hier voor een impressie van onze 5e Loop tegen Kanker.

Laatste Nieuws
  • vrijdag 28 september 2018 Lopen tegen Kanker is de kernactiviteit van de Stichting Lopen Tegen Kanker. Ieder jaar op de eerste of tweede zondag van oktober zijn er: een wandeltocht van 8 a 10 km een wandeltocht van 18 a 20 km een gezinsloop van 2 km 2 recreatielopen met elektronische tijdswaarneming van 5km en 10km. De start is in Warmond. De afgelopen jaren heeft de 10km de kernen van Sassenheim en Voorhout aangedaan. In 2018 zal de loop plaatsvinden op zondag 7 oktober. Centrale plek van de Loop is Sporthal de Geest, De Geestlaan 27 te Warmond. Inschrijven voor de 8e Loop tegen Kanker kunt u hier doen. Lees meer
  • donderdag 17 mei 2018 WIJ GAAN DOOR! Door een tekort aan bestuursleden deden wij vorig jaar een oproep voor extra handen. Zonder extra mensen kwam het voortbestaan van ons evenement in gevaar. Het leek erop dat vorig jaar de laatste editie zou zijn. Verheugd zijn wij om te melden dat er tijdens deze laatste editie zich spontaan 5 mensen hebben aangemeld! Wij kunnen en gaan dus door! In een later stadium zullen wij deze enthousiaste, gedreven mensen aan jullie voorstellen. Noteer hem dus alvast maar in de agenda: ZONDAG 7 OKTOBER 2018, LOPEN TEGEN KANKER, EDITIE 8 Lees meer
  • zaterdag 29 april 2017 U kunt zich weer inschrijven voor de 7e Loop Tegen Kanker op zondag 8 oktober 2017. Lees meer
  • donderdag 22 september 2016 Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed. Stichting Haarwensen geeft kinderen keuze een grote collectie pruiken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan kosten verbonden zijn. De pruiken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan Haarwensen geschonken. Om een pruik voor meisjes te kunnen maken moet het haar tenminste 30 cm lang zijn. Lees meer
Meer nieuws
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief:
Design by Ron Driessen

Laatste nieuws

Lopen Tegen Kanker 2014

13.10.2014

Lopen Tegen Kanker 2014


Aan de Loop in 2014 deden 2050 mensen mee. Onder schitterende omstandigheden vonden de verschillende lopen plaats.

Een grote groep wandelaars deed mee aan de 10 km wandeling die door de Zwanburgerpolder ging. Een normaal niet direct begaanbaar stuk land maar voor de gelegenheid door een speciale loopbrug ontsloten. Met name Rene Vergeer leverde namens de stichting een geweldige job af. Het polderpad werd door hem al op donderdag (handmatig) gemaaid zodat de doorgang vergemakkelijkt werd en het ook een pad genoemd kon worden.
De overweldigende opkomst zorgde voor wachttijden bij het veerpontje bij de Zijldijk waardoor veel wandelaars ruim 2,5 uur onderweg waren. Desondanks verklaarden veel deelnemers dat het helemaal niet als 10 kilometer gevoeld had, zo indrukwekkend was de route langs de prachtige Warmondse wateren.

De Gezinsloop (2 km) trok wederom veel (283) gedreven kinderen en mensen voor wie de 5 km of de wandeling te ver is. Op woensdag voor de Loop hadden Corina, Rob en huisarts Thecla van Dun alle basisscholen bezocht om de kinderen te informeren en te motiveren. De betrokkenheid van de Warmondse jeugd was hierdoor groot.

Aan de 5 km deden 359 deelnemers en aan de 10 km 488 deelnemers mee.
De 10 km werd in hoog tempo afgelegd. De nummers 1 en 2 arriveerden reeds na 36 minuten en 39 seconden. De 5 km ging mogelijk nog sneller, na slechts 17 minuten en 12 seconde arriveerde Ricardo Scholten bij de meet. de plek waar de later startende 10 km nog maar net vertrokken was.
Nog veel belangrijker dan deze snelle tijden was de inspanning de velen leverden. Door deelname aan loopgroepen, de inspiratie die van de Loop uitgaat en vooral door persoonlijke drive liepen verschillende deelnemers hun eerste 10K binnen het uur. Ieder op hun eigen manier maakten ze het verschil. Het meest indrukwekkend (voor de schrijver van dit stukje) was de dame die over de finish kwam en zei tegen haar echtgenoot: " Ik ben er weer!". "Nee", antwoorde hij: "Wij zijn er weer!"

Op alle kilometer punten stonden er prachtige posters met daarom een foto en quote van de 10 geïnterviewden in het boekje Lopen voor Leven, de echte verhalen achter kanker. Het boekje en de fotografie werden verzorgd door het Leidse PR bureau PridePR. Hun 10 jaar bestaan en grote betrokkenheid bij de stichting resulteerde ook nog eens in 100 deelnemers en een donatie van maar liefst € 2500,-! Great!

Na afloop passeerde, in het zgn. Belevingsevent in de Sporthal, de highlights van het afgelopen jaar. Tevens werden er cheques uitgereikt aan de goede doelen. Het Sportplan op maat van de Stichting Tegenkracht ontving €10.000,- en ook waren er donaties aan: Inloophuis de Gele Linde (Alphen a.d. Rijn),  Adamas Inloophuis (Nieuw Vennep), Kanker in Beeld/Zingen voor je leven (Leiden), Hospice Issoria (Leiden) en Hospice Bardo (Hoofddorp).
Sandra Eijkemans danste samen met haar groep op prachtige wijze de dansen "Beautiful" en "Leven is er om geleefd te worden". Een positieve twist aan wat een zeer positief event genoemd mag worden. Chapeau hierbij aan iedereen die hier aan bij gedragen heeft.

Alle uitslagen zijn te zien op onze site, inclusief finish-filmpje. De foto's zijn vooralsnog te vinden op onze Facebook pagina. De pagina is te vinden op Stichting-Lopen-Tegen-Kanker (met tussenstreepjes).

En oh ja!! Ons lustrum, de 5e Loop Tegen Kanker, zal plaatsvinden op zondag 11 oktober 2015. We hopen op weer zo'n prachtige dag.

Terug naar overzicht